alcohol

Het is in Nederland heel gebruikelijk om af en toe een glaasje alcohol te drinken. Veel mensen zijn vooral bezig met de voordelen van het drinken van alcohol, maar dit heeft ook zeker een aantal nadelen. Dit zijn 5 van deze nadelen. 

Alcohol is verslavend

Je kunt verslaafd raken aan alcohol. Dit wordt ook wel alcoholisme genoemd. Een verslaving aan alcohol wordt meestal door de jaren heen opgebouwd. De meeste mensen beginnen niet direct dagelijks te drinken, maar na een tijdje kan dit toch gebeuren. Het is van belang om zo snel mogelijk te stoppen als je verslaafd bent. Hoe eerder je stopt, hoe makkelijker je kunt afkicken alcohol

Slecht voor je lichaam

Alcohol is erg slecht voor je lichaam. Daarom is het van belang om als je drinkt, niet te veel te drinken en niet te vaak te drinken. Op die manier kun je de schade die de alcohol aan je lichaam aanbrengt zo veel mogelijk beperken. 

Slecht voor je hersenen

Wanneer je op jonge leeftijd alcohol drinkt, is dit ontzettend slecht voor je hersenen. Het is namelijk zo dat dit ervoor zorgt dat je hersenen niet verder groeien en daarnaast zorgt het er in sommige gevallen zelfs voor dat de hersenen krimpen. 

De kater

Ook als je niet zo vaak drinkt en een keer een avond stevig gaat drinken, heb je de volgende dag een kater. Dit voelt ontzettend naar en is eigenlijk een teken van je lichaam dat het erg slecht is om te drinken. Je kunt er daarom als je drinkt het best voor kiezen om zo min mogelijk te drinken. 

Agressie

Veel mensen worden agressief wanneer zij te veel hebben gedronken. Dit is natuurlijk niet leuk aangezien je hierdoor zowel je eigen avond als die van andere verpest. Let daarom goed op jezelf wanneer je een avondje gaat drinken.