tips meer bezoekers website

Je kent het vast wel: je hebt een prachtige nieuwe website laten maken, echter zijn er nog weinig tot geen bezoekers. Het is natuurlijk erg frustrerend als je geen bezoekers ontvangt, terwijl je trots bent op je website en graag online meer klanten wilt werven. Daarom hebben we hieronder 3 tips voor meer bezoekers op je website voor je verzameld!

Tip 1. Social media

Een van de beste manieren om op korte termijn meer bezoekers op je website te krijgen is het gebruik van social media. Door actief te zijn op meerdere social media en je aan te melden bij groepen kan je jouw website relatief gemakkelijk onder de aandacht brengen. Dit zal direct voor bezoekers op je website zorgen. Voor elke website is er wel een relevant social media kanaal dat geschikt is om jouw doelgroep te bereiken. Zo is LinkedIn ideaal bij een zakelijke doelgroep, terwijl Facebook weer erg geschikt is om particulieren te bereiken.

Tip 2. Zoekmachine optimalisatie

Een van de beste manieren om “gratis” meer bezoekers op je website te krijgen is door de website te optimalisatie voor zoekmachines. Dit wordt ook wel SEO, ofwel zoekmachine optimalisatie genoemd. Bij het uitvoeren van deze optimalisaties is het belangrijk om relevante en sterke content te schrijven. Daarnaast is het van belang om de juiste tussenkopjes (heading) en titel/meta beschrijving per pagina in te stellen. Optimaliseer de content voor de zoekmachine, maar verlies ook de gebruiker niet uit het oog. Je wilt natuurlijk ook dat de content voor lezers van waarde is. Zoekmachine optimalisatie zorgt voor online groei op lange termijn.

Tip 3. Start met bloggen

Het schrijven van blogs op je website zorgt ervoor dat je beter vindbaar wordt op de onderwerpen waarover je schrijft. Bloggen is dan ook ontzettend goed voor zoekmachine optimalisatie, daarnaast zorgt de nieuwe en waardevolle content op je website dat ook voor bezoekers als autoriteit wordt gezien. Door handige tips en adviezen te geven laat je jouw expertise zien.
Wil je nog meer handige tips lezen voor meer bezoekers? Op de blog van Marco Bouman lees je de beste online marketing tips!