twijfelaar

Wanneer u een nieuw bed gaat aanschaffen voor uzelf of voor uw kind, zijn er een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee dient te houden. Denk hierbij niet alleen aan een goede lattenbodem en een fijn matras, maar ook wat voor soort bed het beste past in uw slaapkamer. En ook met oog op de toekomst, dit is met name belangrijk bij een nieuw bed voor kinderen. Kiest u een bed dat er leuk uit ziet of die praktisch is en jarenlang mee gaat?

Bedden zijn er namelijk in heel veel verschillende soorten én maten. Ook wanneer u voor een tweepersoonsbed kiest, zijn de mogelijkheden eindeloos. Kiest u voor een één- of tweepersoonsbed of toch liever voor een Lits Jumeaux of toch voor een twijfelaar? In deze blog leest u alles over het verschil tussen een twijfelaar en regulier tweepersoonsbed.

Wat is het verschil tussen een twijfelaar en een tweepersoonsbed?

Wat is nu precies het verschil tussen een twijfelaar, ook wel twijfelaarsbed genoemd, en een normaal tweepersoonsbed? Eigenlijk is een twijfelaar te groot voor een eenpersoonsbed en te klein voor een tweepersoonsbed. De naam zegt het eigenlijk al: het is een twijfelgevalletje. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende afmetingen van zowel een één- als tweepersoonsbed, waardoor er vaak wordt uitgegaan dat een twijfelaar een afmeting heeft van een klein tweepersoonsbed, zoals:

·        120 x 200 cm

·        140 x 200 cm

Waarom een twijfelaar?

Wilt u wel de luxe van een tweepersoonsbed maar heeft u hier niet de ruimte voor in uw slaapkamer? Dan is een twijfelaar een perfecte oplossing. In een twijfelaar kun je namelijk nog prima met zijn tweeën naast elkaar slapen, maar ook voor kinderen en tieners is het ideaal voor de overgang van een eenpersoons- naar groter bed. Ook wanneer er logees blijven slapen en ideaal voor op een krappe studentenkamer. Op deze manier houdt u ruimte over voor andere meubels in de slaapkamer, denk hierbij aan nachtkastjes, kledingkast en eventueel een bureau of stoel.

Twijfelaar uitvoeringen

Ondanks het kleinere formaat hoeft u bij een twijfelaar tegenwoordig echt niet meer in te leveren in luxe. Twijfelaars bestaan er namelijk in heel veel verschillende uitvoeringen. Met een stevige lattenbodem, boxspring model of juist in een knusse houten uitvoering. Hierdoor past een twijfelaar in veel verschillende soorten slaapkamers voor zowel volwassenen, tieners als kinderen.

Wanneer u over een kleine slaapkamer beschikt, of niet teveel ruimte in wilt laten nemen door een bed en wel de luxe wilt ervaren van ruimte om u heen tijdens het slapen, dan is een twijfelaar een uitstekende keuze!