In de huidige tijden slaan bedrijven veel data steeds vaker online op. Eigenlijk best gek als je bedenkt dat een aantal jaar geleden men alles nog op sloeg op lokale schijven. Tegenwoordig is het “werken in de Cloud” een begrip en kan je er niet meer om heen als bedrijf. In dit artikel zal ik kort alle voordelen uitleggen van de Cloud zodat jouw bedrijf ook die stap kan zetten naar een optimale opslagruimte.

Alles op een rij

De Cloud zijn servers die extern geplaatst zijn waar je als bedrijf je bestanden op kan slaan. Als andere personen hier toegang tot verkrijgen kunnen zij vanuit huis of ergens anders er gewoon bij. Een flinke boost voor de efficiëntie. Andere voordelen die aan de Cloud hangen zal ik verder toelichten.

Te weinig opslagruimte is verleden tijd. Extra opslagruimte is makkelijk aan te schaffen met een paar klikken, bovendien kan dit gelijk in gebruik genomen worden. De veiligheid van Cloud servers is de laatste jaren veel in opspraak geweest dankzij veel hackschandalen. Echter is deze veiligheid wel veel vooruit gegaan dankzij de ontwikkelingen van speciale beveiligingsteam bij veel providers. Een Cloudvps van Tilaa is daar een goed voorbeeld van.

Tilaa is een aanbieder uit Nederland die garant staat voor top kwaliteit. Daarnaast is men verzekerd van een snelle en betrouwbare verbinding die uw bedrijf helpt nieuwe hoogtes te bereiken. Naast deze waarden helpt Tilaa u ook aan het behalen van de MVO-doelstellingen door middel van CO2 neutrale datacentra. Met deze aanbieder sla je dus meerdere vliegen in een klap.

Kosten spelen een grote rol in het bedrijfsleven. Met de Cloud zijn uw kosten zeer beheersbaar. Je betaald niet voor onnodige zaken en kan gemakkelijk bijkopen of opslagruimte lozen. Deze manier van werken biedt ook meer flexibiliteit, structuur en eenvoudigheid. Deze factoren stimuleren het teamverband ook. Gemakkelijk vanuit huis met jouw collega samenwerken aan een belangrijke nieuwe klant is zeer mogelijk met een Cloudserver.

Andere voorbeelden van een aantal grote spelers op het gebied van Clouddiensten zijn: Dropbox, Microsoft OneDrive, iCloud, Box, Google Drive, Mega, pCloud, SpideOak, IDrive en Mediafire. Al deze diensten zijn gratis en worden gebruikt door het overgrote deel van de bevolking.

Al met al heel wat voordelen die werken in de Cloud met zich meebrengt, ik hoop je voldoende geïnformeerd te hebben over dit onderwerp. Hopelijk stapt u ook snel over op deze manier van werken en kunt u het gemak ook gaan ervaren!