meermetinternet.nl

De zomer komt eraan en dat betekent dat jouw tuin er weer zomerproof uit moet komen te zien. Hoe je dit gaat doen is aan jou, maar een paar extra tips die jou kunnen helpen met het maken van een paradijs zijn altijd mooi meegenomen!

Creëer een sedumdak

Iets wat razend populair is en steeds bekender wordt onder een grote doelgroep is een sedumdak. Dit is een dak gevuld met vetplantjes. Een sedumdak draagt bij aan het milieu, dit maakt het overigens ook zo razend populair. De vetplantjes zijn bij veel verschillende winkels te koop en je kunt ze gemakkelijk planten. Een sedumdak is bovendien niet alleen goed voor het milieu, het is ook erg goed voor de isolatie van je huis. Is het vaak koud bij jou in huis? Dan kan een sedumdak dus een goede optie zijn.

Maak je gazon weer strak

Als je liever niet het dak op gaat en het gewoon wilt houden bij je tuin, dan kan het een goede optie zijn om je gazon strak te maken. Mocht je bijvoorbeeld gras hebben, dan kan het slim zijn om dit opnieuw in te zaaien met graszaad. Het voordeel van graszaad is dat je dit uitstrooit en het vervolgens water geeft. De zaden trekken zelf in de grond en door genoeg bewatering te geven, maar niet te veel natuurlijk, zul je zien dat je gazon er binnen een aantal weken erg strak uitziet.

Het is wel belangrijk om dit goed bij te houden. Je wilt immers niet dat je je gazon helemaal strak hebt en het binnen een aantal maanden helemaal overwoekerd is en vol zit met onkruid. Koop daarom een grasmaaier en maai het gras regelmatig. Op die manier houd je het strak en gezond.

Vervang wat aan vervanging toe is

Als er iets vervangen moet worden is het belangrijk dat dit snel wordt gedaan. Is een tafel door de wind en de vorst gesneuveld? Dan is het belangrijk om deze te vervangen. Hoe je deze wilt vervangen is natuurlijk aan jou.

Iets wat misschien ook vervangen kan worden zijn plantjes. Wanneer jij al jaren dezelfde plantjes in je tuin hebt, kan het wel eens leuks zijn om deze te vervangen met nieuwe planten. Koop bijvoorbeeld hele felle bloemen of planten die niet zoveel voorkomen. Op die manier creëer je op een vrij simpele manier een hele andere tuin voor jezelf. 

Als je alles vervangen hebt en je nog iets mist, kan het ook leuk zijn om wat extra accessoires aan te schaffen. Denk hierbij aan wat nieuwe kussens, eventueel een nieuwe bijzettafel en wat nieuwe kaarsjes die je aan kunt doen als het ‘s avonds wat gaat afkoelen.

Koop wat verkoeling

Iets wat ook een echte aanwinst kan zijn voor je tuin is een zwembad. Dit kan leuk zijn voor zowel de kids als voor jouzelf. Een zwembad wat je kan opzetten hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Haal de juiste benodigdheden en houdt het bij. Doe je dit, dan kun je de hele zomer genieten van wat afkoeling in het zwembad.