zweten

De meesten van ons lopen er het liefst erg verzorgd bij. Een outfit die past bij deze tijd en daarnaast een strak kapsel. Het fijne aan kleding en een kapsel is dat je daar veel controle over hebt. Je bepaalt zelf welke kleding je koopt en welk kapsel je het beste bij jezelf vindt passen. Een situatie waar je wat minder controle over hebt is zweet. Als je veel zweet ontstaan er al snel grote zweetplekken. Dit ziet er niet hygiënisch uit en wil je uiteraard graag voorkomen.

Zweet in je ondergoed is erg vervelend

Een erg vervelende plek om veel te zweten is in je ondergoed. Op het moment dat je hier veel last van hebt, dan zorgt het al snel voor schaamte. Naast schaamte is het ook erg vervelend omdat het bijvoorbeeld kan gaan plakken aan je benen. Als je erg last hebt van zweten, dan is het mogelijk om anti zweet ondergoed aan te schaffen. Dit is ondergoed dat erg fijn zit en niet nat wordt door zweet. 

Zweet onder de oksels

De meeste mensen die veel zweten hebben voornamelijk last van zweet onder de oksels. Dit ziet er voor anderen vies uit en dat is vervelend. Als je erg last hebt van zweet onder de oksels dan zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Zo kun je allereerst proberen om te wisselen van deo. Stap over naar een sterkere variant die puur gericht is op het voorkomen van transpireren. Naast deo heb je ook andere middelen die je kunnen helpen bij het voorkomen van zweetplekken. Bij een drogisterij kun je terecht met de vraag naar zo’n product. 

Mocht je liever niet gebruik willen maken van zulke producten, dan kan je er ook voor kiezen om RJ bodywear aan te schaffen. Zij verkopen kledingstukken waarbij zweetvlekken minder opvallen. 

Zweet voeten verhelpen en voorkomen 

Naast zweet onder de oksels kan het ook zijn dat je last hebt van zweetvoeten. Over het algemeen ruik je dit pas op het moment dat de schoenen uit gaan. Als je erg last hebt van zweetvoeten dan is het sterk aan te raden om altijd sokken te dragen. Dit omdat je anders nog sneller gaat zweten en de geur meer in de schoenen blijft zitten. Daarnaast kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om schoenen te kopen die beter ‘ademen’.

Ga langs de dokter wanneer de situatie niet meer onder controle is

Mocht je extreem last hebben van zweten en je niet meer weten wat je eraan kunt doen, dan kan je hier het beste mee langs de dokter gaan. Hij kan uitzoeken of er niet een andere reden is voor al het zweten. Daarnaast is er in sommige gevallen ook een behandeling mogelijk waardoor je voorgoed van het probleem af bent. Zo wordt er in sommige gevallen aangeraden om er een kleine ingreep voor te laten doen. Deze ingreep vindt meestal plaats onder de oksels. Dit omdat deze vorm van zweten als het meest storend wordt gezien.