Voordelen van ideal

Koop je wel eens wat in een webwinkel? Grote kans dat je dan afrekent met iDEAL, waarschijnlijk de meest bekende betaalmethode van Nederland. In Nederland wordt iDEAL al door meer dan 10 miljoen consumenten gebruikt. 

Heb je zelf een eigen webshop? Dan is een integratie met iDEAL dus echt een must. In dit artikel lees je waarom en ontdek je alle voordelen van iDEAL voor jouw webshop.

iDEAL wordt overal geaccepteerd

iDEAL is de meest wijdverbreide betaalmethode van ons land. Alle Nederlandse banken ondersteunen bijvoorbeeld betalingen met iDEAL. Op deze manier kunnen dus echt al je webshopklanten eenvoudig online winkelen en producten afrekenen. En omdat iDEAL zo bekend is, geeft het je klanten ook vertrouwen als ze zien dat in je webwinkel via deze methode kunnen afrekenen.

iDEAL zorgt voor een hoger conversiepercentage

Als eigenaar van een webwinkel ben je altijd op zoek naar manieren om je conversiepercentage zo hoog mogelijk te houden. Je wilt dus voorkomen dat mensen ergens in het bestelproces ergens afhaken. Bied je betalingen via iDEAL aan, dan kies je voor de betaalmethode met het hoogste conversiepercentage. Nederlanders hebben nu eenmaal een groot vertrouwen in dit systeem. Wees echter wel zo slim om niet alleen iDEAL aan te bieden, maar ook andere betaalmethodes. Op deze manier wordt je conversiepercentage namelijk nog hoger.

iDEAL zorgt voor snellere betalingen van facturen

Werkt je bedrijf met facturen, dan is het slim om hieraan een iDEAL-betaallink toe te voegen. Door de laagdrempeligheid van het systeem worden ze zo namelijk wel drie keer zo snel betaald. 

iDEAL kost weinig

Ben je op zoek naar een goedkope betaalmethode, ook dan is iDEAL een uitstekende keuze. De transactiekosten zijn laag, waardoor jij meer marge en winst overhoudt. 

iDEAL is eenvoudig te installeren

Het is niet moeilijk om iDEAL te integreren in jouw webshop. De installatie gaat doorgaans met een plugin, ofwel via je bank, of via een payment service provider. Wil je meerdere betaalmethoden toevoegen aan je webwinkel, dan is het slim om met een payment service provider samen te gaan werken. Deze bieden namelijk vaak veel verschillende betaalmethoden aan en verzorgen voor jou alle aspecten van een betaling.

iDEAL beschermt tegen fraude

Fraude komt nog regelmatig voor bij online betalingen. Gelukkig is iDEAL prima fraudebestendig. Dit komt doordat betalingen altijd via de bank van de klant gaan, en die hebben hun zaakjes op het gebied van veiligheid doorgaans goed op orde.