Iedereen heeft weleens gehoord van de Bitcoin; de digitale valuta die ook voor beleggingsdoeleinden gebruikt wordt. Toch is de Bitcoin niet de enige cryptocurrency waarin je kunt beleggen of die je kunt gebruiken voor het doen van transacties. Lees hier 3 handige feitjes om meer te weten te komen over cryptovaluta en wie weet ga jij straks wel over tot de koop van Bitcoins of een andere digitale valuta. 

1. Verschillende soorten digitale currencies 

De meest bekende currency is de Bitcoin. Dit was de eerste in zijn soort en is ook nog steeds de grootste speler op de markt. Toch zijn door de extreme waarde schommelingen van de Bitcoin koers andere digitale currencies ook interessant geworden. Zo heeft ook de Ripple zijn intrede gedaan. Deze valuta staat steevast in de top 5 met projecten met de hoogste market cap. Ook is de Ethereum een bekende crypto valuta. Dit is een open source netwerk dat gebruik maakt van blockchain technologie. De Ether is de betaaleenheid van dit platform. 

2. Gelimiteerde hoeveelheden 

In tijden van extreme hoogconjunctuur kan de overheid overgaan tot het bijdrukken van bankbiljetten. Bij cryptocurrencies werkt dit anders; cryptovaluta zijn niet reproduceerbaar en hebben een gelimiteerde hoeveelheid. Er zijn dus maar een x aantal van elke soort cryptocurrency in omloop. Een verschil tussen bankbiljetten en crypto currencies; een cryptocurrency is geen tastbare munt of tastbaar biljet, maar digitaal geld. 

3. Waarde van de valuta 

In tijden van bijvoorbeeld crisis, wanneer de vraag en het aanbod naar geld van elkaar verschilt, kan de overheid ingrijpen en dit verschijnsel reguleren. Hierdoor blijft er grip op de waarde van het geld. Bij cryptocurrencies is dit niet het geval. De waarde wordt bepaald door vraag en aanbod. Hierdoor ontbreekt de basis voor een stabiele valuta waarde. 

Ben je geïnteresseerd geworden in cryptocurrencies en wil je hier graag in investeren? Of wil je een digitale currency kopen om hiermee een grote transactie (bijvoorbeeld het kopen van een huis) wilt realiseren? Lees je van tevoren goed in, heb geduld, en/of schakel een tussenpersoon in die voor jou gaat handelen.