Met videomarketing promoot je jouw product of dienst aan de hand van beeld. Hieronder valt alles met bewegende beelden. Van een GIF, een animatie tot een normale video. Met de opkomst van grote Sociale Media platformen zoals Facebook en Instagram wordt video een steeds belangrijker onderdeel van de online marketing strategie. Maar ook op televisie is videomarketing nog iedere dag te zien. Welk kanaal je kiest is afhankelijk van je doelgroep en de boodschap die je wilt overbrengen. Lees nu verder en leer hoe je videomarketing kunt inzetten om je omzet te verhogen.

Hoe verhoog je de omzet met videomarketing?

Wanneer je een goede strategie hebt kun je videomarketing inzetten om de omzet te verhogen. Vooral bij een cross channel marketingstrategie is videomarketing heel effectief, omdat je de potentiële klanten in een bepaalde fase van de klantreis kunt bereiken en beïnvloeden. Zo ben je in iedere fase goed zichtbaar. Wanneer je een complex product wil uitleggen aan je doelgroep kun je bijvoorbeeld een infographic laten maken.

Videomarketing: zelf doen of uitbesteden?

Wanneer je serieus aan de slag wilt met videomarketing is het aan te raden om dit uit te besteden. Simpelweg omdat goede apparatuur enorm duur is (zelfs om te huren). Bovendien heeft een professionele partij veel ervaring met het schrijven van scripts en overtuigingsprincipes. Voor iedere kanaal moet de boodschap op een andere manier naar voren komen om de doelgroep goed aan te spreken. Een professionele partij kan je hierbij het beste helpen.

Uiteraard kun je laagdrempelige video’s zelf opnemen. Als een van je personeelsleden niet cameraschuw is en een fijne manier van vertellen/presenteren heeft kun je deze persoon bijvoorbeeld vragen om een filmpje op te nemen waarin hij/zij je bedrijf presenteert of een bepaald product uitlegt. Voor video’s met een commercieel doeleinde is het wel aan te raden een professionele partij in te huren.