Ben je op zoek naar manieren om jezelf bij te scholen en aantrekkelijker te maken voor werkgevers? Wil je de concurrentie een stap voor zijn op een ongelooflijk concurrerende arbeidsmarkt? Zo ja, dan kan een Excel training enorm gunstig zijn voor je toekomst. Microsoft Excel is een krachtig hulpmiddel dat in veel moderne bedrijfstakken wordt gebruikt – van banken en financiën tot digitale marketing en data science – en dat je een voorsprong kan geven als het gaat om het krijgen van een baan of om vooruitgang in je huidige functie. In deze blogpost bekijken we waarom het volgen van excel training enorm waardevol kan zijn voor de groei van je carrière.

De grondbeginselen van Excel begrijpen en hoe het kan worden gebruikt voor verschillende taken

Excel is een krachtig hulpmiddel met talloze toepassingen, van het analyseren van financiële gegevens tot het vereenvoudigen van tekst en cijfers voor rapporten. De basis van Excel bestaat uit het ordenen van cellen in kolommen en rijen, het maken van formules om snel gegevens te berekenen, en het gebruiken van de vele beschikbare functies om grafieken en diagrammen te maken. Het leren van deze grondbeginselen is ongelooflijk nuttig, omdat het gebruikers in staat stelt de software efficiënter en nauwkeuriger te gebruiken. Met oefening kan Excel gebruikt worden om complexe problemen snel op te lossen en berekeningen te maken die met de hand uren kunnen duren. Bovendien maakt het vermogen om gegevens gemakkelijk te visualiseren het een uitstekende keuze om resultaten op een toegankelijke manier te rapporteren. Al met al kan het begrijpen van de basis van Excel een wereld van mogelijkheden openen bij het benaderen van verschillende taken.

Leren hoe je krachtige gegevens visualisaties kunt maken die je boodschap overbrengen 

Leren hoe je gegevens kunt omvormen tot effectieve visualisaties is een belangrijke communicatieve vaardigheid in de steeds meer door gegevens gedreven wereld van vandaag. Of het nu is om een trend in de verkoop te illustreren of om indruk te maken op investeerders met een overtuigend verhaal, het vermogen om krachtige visuals te maken kan helpen om je boodschap over te brengen. Met toegang tot hulpmiddelen als infographics, plotly maps en chart.js kunnen zelfs beginnende gebruikers verbluffende grafische voorstellingen van hun gegevens maken. Niet alleen zullen deze visualisatietechnieken je overtuigender maken, maar het beheersen ervan kan van onschatbare waarde blijken wanneer je nauwkeurig inzichten op een heldere en beknopte manier moet overbrengen.

Waar kun je een excel training volgen?

Er zijn veel opties beschikbaar voor wie een excel training wil volgen. Van gespecialiseerde cursussen zoals staan-academy.com/nl en online lessen tot bedrijfstrainingen en workshops op locatie, er zijn genoeg opties om uit te kiezen.

Een geweldige manier om Excel te leren is door een online cursus te volgen. Veel aanbieders bieden uitgebreide lessen die alles behandelen, van de grondbeginselen van Excel tot meer geavanceerde onderwerpen als datavisualisatie en financiële analyse. Bovendien komen de meeste cursussen met zelf te volgen modules, zodat je je leerervaring kunt aanpassen aan je eigen behoeften en voorkeuren.

Een andere optie is meedoen aan een bedrijfstraining of workshop. Deze programma’s zijn vaak gericht op het aanleren van praktische vaardigheden die op de werkplek kunnen worden gebruikt, zoals het maken van draaitabellen, het automatiseren van processen, of het werken met macro’s en VBA-code. Dit type training is vooral nuttig voor wie snel de basis van Excel onder de knie wil krijgen of zijn bestaande kennis wil opfrissen.