Onder je voeten heb je een plaat die ook wel de peesplaat wordt genoemd. De peesplaat wordt ook wel gezien als de schokdemper van je voet. Op het moment dat de peesplaat ontstoken raakt, dan brengt dat erg veel problemen met zich mee. Je kan je dan wel voorstellen dat lopen geen pretje is. 

Hoe weet je of je last hebt van een peesplaatontsteking?

Een peesplaatontsteking is niet iets dat onopgemerkt blijft. Zo krijg je flinke pijn onder je voet die door kan stralen naar je hiel. De pijn is de hele dag aanwezig en wordt erger als je bijvoorbeeld loopt. Je hebt van de ontsteking het meest last nadat je uit een rustsituatie weer in beweging komt. Op het moment dat je een peesplaatontsteking hebt dien je in actie te komen. Echter, het is natuurlijk het fijnst als je niet in deze situatie komt en de ontsteking voorkomt. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Het voorkomen van de peesplaatontsteking

In de meeste gevallen ontstaat een peesplaatontsteking door overbelasting. Op het moment dat de ontsteking dan wordt genegeerd, wordt het probleem erger. Zo kan het zijn dat ook het botvlies een ontsteking oploopt. Als je een peesplaatontsteking wilt voorkomen moet je ervoor zorgen dat je het niet te veel belast. Dit kun je doen door je voeten voldoende rust te geven. Daarnaast speelt de levensstijl en het gewicht ook een rol bij het probleem. Bij zwaar overgewicht heb je er stukken sneller last van dan wanneer je netjes op gewicht bent. Daarnaast kan het ook helpen om steunzolen te gebruiken. Steunzolen zorgen ervoor dat je de juiste houding aanneemt. Hiermee verklein je de kans op overbelasting en dus een ontsteking. Mocht je dus snel last hebben van je voeten, dan is het  zeker aan te raden om op zoek te gaan naar steunzolen.