Het is steeds gebruikelijker dat men meer gebruik maakt van hun data dan hun belminuten en sms’jes. Internet in een sim only abonnement is simpelweg ontzettend populair. Een van de hoofdredenen hiervan is dat we overal internetten. Thuis, op school, op werk, in de trein, bij vrienden: internet is overal. Daarom kiest men ook voor steeds meer data in hun abonnement, en soms zelfs onbeperkt internet.

Natuurlijk wil je de kosten zo laag mogelijk houden. Hoe kun je dan goedkoop internetten? Lees verder voor meer informatie.

Vergelijk de goedkoopste sim only abonnementen

Dat een sim only goedkoop kan zijn, valt niet over te twijfelen. Er zijn al abonnementen van 5 tot 6 euro per maand, waarbij je ook nog eens 500 MB tot 1 GB data krijgt. Indien dit voor jou voldoende data is, kun je dus heel goedkoop internetten met een sim only abonnement. 

Door goedkope sim only abonnementen te vergelijken, kom je tevens eenvoudiger tot een goedkoop abonnement met internet. Het belangrijkste hierbij is dat je bepaalt hoeveel data je nodig hebt en hierop filtert. Hierdoor krijg je namelijk abonnementen te zien die jouw gewenste hoeveelheid internet hebben. Door vervolgens prijzen te vergelijken, kom je tot het goedkoopste sim only abonnement voor jou.

Het is verder ook aangeraden om providers te vergelijken. Sim only providers hanteren namelijk ook verschillende tarieven. Dit is ook afhankelijk van je bundel. Zo kan een bepaalde provider het goedkoopst zijn als je 1 GB data wilt, maar kan een andere provider het goedkoopst zijn als je 5 GB data wilt. Daarom is het van belang om aanbieders van sim only abonnementen te vergelijken.

Abonnement met onbeperkt internet?

Het is ook mogelijk om voor een onbeperkt internet sim only te kiezen. Deze abonnementen zijn uit zichzelf wel wat prijziger, doordat ze dus onbeperkt data bevatten en daarnaast vaak ook een bepaalde hoeveelheid belminuten/sms’jes. 

Onbeperkt data in een sim only wordt vooral aangeraden als je echt een grootverbruiker bent. Dit houdt in dat je regelmatig internet wanneer je niet op een WiFi-netwerk zit. Daarnaast gebruik je je telefoon misschien ook als hotspot en kijk je filmpjes via mobiele data. 

Binnen onbeperkt internet sim only abonnementen zijn er ook weer verschillen op het gebied van prijs. Onbeperkt internet is al mogelijk vanaf 20 euro per maand. De maandelijkse kosten voor onbeperkt internet hangen vooral af van de provider. Let hier dus goed op als je zo goedkoop mogelijk wilt uitkomen met een sim only onbeperkt internet abonnement.