Een standaard motor die is omgebouwd tot sportmodel. Dat is een caféracer. Ze vinden hun oorsprong in de tijd dat er nog nauwelijks sportieve uitvoeringen van motoren te vinden waren. Liefhebbers van
sportieve en snelle motoren gingen dan maar noodgedwongen aan hun motor sleutelen. Ze bouwden daarom zelf bestaande modellen motoren om tot een blitze caféracer. Daarmee trekken ze alle aandacht naar zich toe, ook vandaag. Het koetswerk werd grondig aangepast, lees sportiever gemaakt.

Onderdelen werden vervangen. Met als enig doel de motor een sportief karakter en uiterlijk te geven. Maar je kunt een caféracer die aan je wensen voldoet ook kopen. Dat is het geval met de BMW r80 caféracer, een van de populairste bolides die nu op onze wegen rondrijden.

Motoren showen

Caféracers werden en worden nog altijd veel gebruikt om te showen. Eigenaren vinden het leuk en boeiend om hun custom gemaakte uitgebreid voor te stellen aan een groot publiek. En hoe kunnen ze dat beter dan langs cafés te rijden om hun favoriete motor aan hun vrienden en gelijkgestelden uitgebreid te demonstreren? Comfort was dus niet het voornaamste doel bij het ontwikkelen van een caféracer. Een populaire caféracer is ongetwijfeld de BMW R80 Caféracer. Steeds meer motorfanaten vallen voor zijn mooie gestroomlijnde vormen. 

Alle motoren zijn niet geschikt als caféracer

Lang niet alle motoren zijn geschikt als om er een caféracer van te maken. Sportieve lijnen en vormen zijn het voornaamste kenmerk van caféracers. Het zijn in de eerste plaats opvallende lichtgewichten. Hij is goed bestuurbaar en vooral: hij is in staat om hoge snelheden te halen. De r80 BMW voldoet aan al deze eisen. Niet te verwonderen dat het aantal fans van deze caféracer nog altijd sterk toeneemt.

Duidelijk herkenbaar 

De BMW r80 caféracer is vooral goed herkenbaar. Dat dankt hij aan zijn opvallende en herkenbare lijnen en vormen. Met deze BMW R80 rij je constant in de kijker. Een echte caféracer heeft geen uitstekende of
sterk afwijkende vormen. Is dat niet het geval? Dan past je motor niet in het totaalplaatje wat je van een caféracer verwacht. De brandstoftank bij deze BMW r series is het hoogste punt van de motor. Zowel het zadel als het stuur steken er niet bovenuit. Kortom, zoals het hoort. Aan het bouw van de BMW R80 merk je direct dat het om een echte caféracer gaat. Daar moet je zelfs geen fan van dit soort motoren voor te zijn. Het centrum van de wielen kun je zien als het laatste punt waar onderdelen tot mogen reiken. Steekt aan de voor- of achterkant iets uit? Dan past dat niet meer bij de vorm van een caféracer.

Prachtige kleurencombinaties en compact ontwerp

De BMW r80 caféracer valt op door zijn exclusieve kleurencombinaties en zijn compact design. Zijn opvallende uitlaat zorgt voor een extra sportieve uitstraling. een dikke ingepakte uitlaat.