Er zijn verschillende soorten artikelen, die wij dagelijks gebruiken op kantoor. Het woord kantoorartikel is dan ook een verzamelbegrip en omvat dus allerlei soorten artikelen. 

Waar gebruik je de artikelen voor

Kantoorartikelen worden voor verschillende doeleinden gebruikt, toch zal ik een aantal mogelijkheden beschrijven, zodat het duidelijker voor je wordt.

Een Post-it

Een andere woord hiervoor is een kleefnotitie, zoals de naam al prijs geeft, is het een klein papiertje waar je een notitie kan op achterlaten. Vervolgens kun je die dan naast je beeldscherm plakken, zodat je aan die notitie herinnert kan worden. Vroeger waren ze er voornamelijk in de kleur geel, nu heb je ze gelukkig in allerlei soorten kleuren.

Een perforator

Vele hebben het gezien op school of op kantoor, maar weinig kennen het bij naam. Ze noemen het vaak een “gaatjesmaker”. De perforator is een apparaat waar je gaatjes kan maken in een vel papier, je kan ook meerdere vellen te gelijk erin stoppen. Je hebt verschillende soorten varianten, dit hangt er van af hoeveel gaten je in het papier wilt hebben.

Nietjes

Dit zijn kleine stukjes metaal die je in een nietmachine plaatst, de nietjes worden aan elkaar geplakt en zijn zo makkelijker in de nietmachine te plaatsen. Als de nietjes in de machine zijn geplaatst, gebruik je de nietmachine om vellen papier aan elkaar te nieten. Wel gaan nietjes op lange termijn roesten, daarom is het belangrijk dat als je documenten gaat archiveren je de nietjes eruit haalt. Roest is namelijk zeer schadelijk voor papier. Voor het nieten heb je een (elektrische) nietmachine nodig.

Lamineerapparaat

Dit is een apparaat die vellen papier omhuld met een plastic laag, op deze manier is het document beschermd tegen vocht, vuil en slijtage. Je hebt een warmdoorvoerapparaat, deze apparaat zorgt ervoor dat twee lage folie aan elkaar worden vast gesmolten. Een kouddoorvoerapparaat werkt eigenlijk hetzelfde, maar maakt gebruik van een lijmlaag. En dan heb je nog een rollaminator, deze maakt gebruik van een rol plastic, zodat er sneller meerdere vellen gelamineerd kunnen worden. Deze heb je zowel in een koude als warme variant, wel zijn deze apparaten zeer prijzig. Het is dus alleen handig als je veel artikelen moet lamineren. 

Artikelen die je maar eenmalig gebruikt

Helaas zijn er nog veel producten die we maar één keer gebruiken op kantoor, hier kunnen we nou eenmaal niet omheen. Denk hierbij aan papier, nietjes, paperclips en een Post-it. Het zijn producten die ook vaak in grote hoeveelheden aanwezig zijn op het kantoor.
Producten die we dagelijks gebruiken

Dit zijn vaak producten die ook veel langer meegaan, denk hierbij aan een computer een printer, een perforator, een pen, een stift en een potlood.