Sweetlivingshop

De tijd dat opbergmanden puur functioneel worden ingezet, bijvoorbeeld als een opbergmand speelgoed, is inmiddels voorbij. Opbergmanden worden vandaag de dag niet alleen maar gebruikt om spullen in op te bergen, maar kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Welke dat zijn dat lees je in deze blog! Want in deze blog geven we jou drie originele manieren waarop jij jouw opbergmanden in kunt zetten. Lees dus snel even verder en ontdek of er ook een ideetje voor jou tussen zit!

Van opbergmand tot plantenbak

Je kunt speciale plantenmanden aanschaffen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om iedere willekeurige opbergmand tot plantenbak om te toveren. Dit is veel eenvoudiger dan het wellicht klinkt. Het enige wat je nodig hebt is een mooie opbergmand, een schaal die precies onderin de mand past, een stevige plastic zak, hydrokorrels, potgrond en een sierlijke plant. Verstevig de mand allereerst door de schaal onderin de mand te leggen en zorg ervoor dat deze vlak ligt. Vervolgens bekleed je de mand met de stevige plastic zak. Let er op dat de zak niet boven de mand uitsteekt, want dit ziet er niet zo mooi uit. Strooi een laagje hydrokorrels in de zak en gooi daarna pas de potgrond erop. Hydrokorrels nemen overtollig vocht op en voorkomen wortelrot. Tot slot is het tijd om je sierlijke plant te poten!

Decoratie voor aan de muur

Opbergmanden kunnen ook prima gebruikt worden als decoratie voor aan de muur. En dan bedoelen we niet dat je de hele mand aan de muur moet hangen… Nee, alleen de onderkant van de mand is voldoende. Probeer enkele sierlijke opbergmanden te scoren en knip of snijd de bodem eruit. Door verschillende soorten opbergmanden met elk een andere kleur, een ander patroon en van verschillende groottes te kopen, heb jij jouw muur binnen mum van tijd vol hangen met de mooiste handgemaakte decoraties. Laat je creativiteit de vrije loop!

Opbergmand omgetoverd tot lampenkap

Tot slot kan een opbergmand heel mooi omgetoverd worden tot een sierlijke lampenkap. Vooral gevlochten manden lenen zich hier erg goed voor dankzij de open structuur. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is natuurlijk de opbergmand zelf, een lichtbron naar keuze, en een kant-en-klaar elektriciteitssnoer met fitting. Je kunt er echter ook voor kiezen om een lamp te maken van een losse fitting en een snoer dat je per meter in de bouwmarkt kunt kopen. Zo kun je jouw ‘opbergmandlamp’ helemaal aan jouw wensen en smaak aanpassen!